boxing yoga intens

Boxing Yoga

Tot ce voiai sa stii

Cum a apărut Boxing Yoga? Este firesc că ființele umane să caute varietate în activitatea fizică, iar lumea sportului și a exercițiilor fizice oferă literalmente sute de modalități de a deveni mai puternici, de a ne deplasa mai repede și mai eficient, de a dobândi anduranță mai mare. Din această perspectivă, limitarea la câteva alegeri poate părea nedreaptă. Orice program care folosește o varietate de activități într-un mod sistematic pentru a promova condiția fizică totală poate fi definit că un program de antrenament, iar oamenii se antrenează din mai multe motive: 

Se simt demotivați sau nu sunt suficient de provocați de rutină lor actuală.

Vor să încerce o activitate nouă pentru prima dată.

 • Vor să obțină un nivel ridicat de fitness (de exemplu, rezistență și flexibilitate)

 • Au nevoie de un plan de antrenament mai flexibil.

 • Trebuie să se recupereze după o accidentare

Sunt obosiți sau supra-antrenați.

 • Vor să înceapa exercițiile pentru prima dată sau după o perioadă lungă de inactivitate. 

Poate că cel mai important motiv pentru care oamenii se antrenează este să rămână activi, sănătoși și mulțumiți de formă lor fizică si psihica, indiferent de formă de mișcare pe care o practică. 

Din această perspectivă, Boxing Yoga nu este dedicat celor care practică boxul, ci se aplică tuturor grupurilor care doresc o formă fizică bună, o minte liberă și relaxată și un tonus sufletesc ridicat. 

Boxing Yoga a apărut ca un răspuns la nevoie practicanților de box și a celor care sunt familiarizați cu sporturile de anduranță. Aceștia aveau nevoie să își îmbunătățească nivelul general de antrenament prin elemente care le lipseau, precum flexibilitatea, eliberarea stresului, refacerea musculară, evitarea supra-antrenamentului și a refacerii incomplete între antrenamente. Mai mult decât atât, Yoga i-a ajutat să prevină accidentările. 

Boxing Yoga complimentează antrenamentele active, creând echilibru între antrenament și recuperare, între forță și flexibilitate, în calea spre structura perfectă de mișcare și stil de viață.

Boxing Yoga este perfect pentru cei care doresc să îmbine aceste elemente, să lucreze intens, dar controlat, să își folosească mintea și trupul în egală măsură în practică lor.

Structura unei clase de Boxing Yoga:

O clasa de Boxing Yoga are 4 părți care totalizează 12 runde, majoritatea rundelor având câte 2 seturi.

Cele 2 seturi îți dau posibilitatea de a alterna partea stânga cu dreapta, de a progresa în ultimul set și de a putea creea variații sau intensitate crescută. Fiecare postura se realizează urmărind principiile respirației controlate, fiind recomandată respirația de tip yoghin (pe nas), iar mișcările sunt suficient de lente cât să ne permită acest control permanent. Pentru fiecare postura, rundă sau secțiune, păstrează-ți mintea conectată, atenția și intenția ascuțite, observația permanent prezența.

Exercițiile mobilizează, întind și întăresc grupele musculare majore, în special umerii, șoldurile și picioarele, și ajută la dezvoltarea echilibrului, coordonării și tranzițiilor fine,prin mișcarea fluida. Această etapă cuprinde, de asemenea, tehnici de box, oferind participanților o perspectivă asupra acestui sport.