nutritie nutritionist sanatate

Nutritie si Stil de viata

Un stil de viata sanatos si echilibrat se bazeaza pe miscare si nutritie inteligenta. O dieta optima si atent planificata este rezultatul unei varietati de alimente, care trebuie sa includa toti nutrientii esentiali.

Alimentele pe care le consumam contin nutrienti care ajung in organism sub forma de proteine, glucide, lipide, vitamine si minerale. Nutrientii sunt esentiali pentru sanatatea noastra, fiind implicati in toate procesele organismului, de la combaterea infectiilor, pana la regenerarea tesuturilor si influentarea sistemului nervos si a gandirii.

Macronutrienti: glucide (carbohidrati), lipide, proteine – au valoare energetica, adica alimenteaza corpul cu energie si sunt necesari organismului in cantitati mai mari.

Micronutrienti: vitamine si minerale – necesari organismului in cantitati mai mici decat macronutrientii.

Macronutrientii sunt sursa de energie a organismului si sustin cresterea si repararea tesuturilor, in timp ce micronutrientii regleaza procesele metabolice si ajuta organismul sa digere corect macronutrientii.

Ceea ce mancam la fiecare masa sau gustare, poate avea efecte benefice asupra organismului nostru daca alegem cu grija alimentele si urmam un plan alimentar personalizat de la nutritionist.

Cu ajutorul alimentelor potrivite in cantitatile optime, dar si sustinute de exercitii de sport regulate, poti scapa de kilogramele in exces sau poti suplini aportul necesar de vitamine si minerale pentru imbunatatirea sanatatii. Cel mai important, o dieta echilibrata poate preveni aparitia multor boli cronice si afectiuni iar terapia nutritionala poate fi parte complementara in vindecarea unor afectiuni.

Alegerile pe care le facem atunci cand mancam anumite alimente, se vor resimti pe termen scurt, mediu si lung.

Aportul necesar de nutrienti se stabileste pentru fiecare persoana in parte, in functie de parametrii individuali: varsta, sex, masa si compozitie corporala, nivel de activitate fizica dar si in functie de diferite stari patologice.

Acorda mai multa atentie dietei tale alimentare pentru sanatate! Noi te invatam cum sa folosesti alimentele si apa in avantajul tau, cum sa iti optimizezi starea de bine si cum sa ai un stil de viata sustenabil!

 

Programul nostru personalizat include:

  • Evaluare corporala – atat la inceputul procesului cat si la fiecare etapa pentru a vedea succesiv progresul
  • Meniuri saptamanale personalizate – meniuri ce includ alimentele de care organismul tau are nevoie
  • Retete rapide de la nutritionist – te ajutam cu retete optime care combina alimentele potrivite
  • Lista de cumparaturi – iti spunem ce alimente ar trebui sa cumperi pentru dieta ta personalizata

 

Nutritionist – Ana Ioniță

Consilier – Fitness Nutrition Diet Specialist

Terapii complementare: nutritie, diete, stil de viata

Membru UPMCA

Enable Notifications    OK No thanks