exercitii pilates

Pilates Clasic

Programul de antrenament Pilates Clasic se desfasoara la saltea si este o forma de miscare prin exercitii cu un impac redus asupra corpului, prin sisteme fizice, dar si psihice bine definite. Participarea la un curs Pilates Clasic oferit de Venusao Yoga & Pilates reprezinta modalitatea excelenta pentru tine de a-ti imbunatati flexibilitatea, controlul si tonusul muscular, prin cunoasterea propriului corp.

Practica Pilates cu impact redus a aparut o data cu fondatorul sau, Joseph Pilates, care a propus o idee de reconditionare a corpului cu exercitii de intensitate scazuta. Tehnica a fost adaptata pentru recuperarea dupa anumite traumatisme dobandite in urma practicarii altor sporturi intense precum boxul, baletul sau ciclismul.

Metoda Pilates a venit ca un raspuns pentru alinarea durerii si a suferintei provocate de o perioada plina de incercari, in timpul Primului Razboi Mondial. Practica Pilates a fost testata inclusiv pe oamenii aflati in lagarele de concentrare, iar dintre acestia faceau parte persoane care sufereau de boli sau rani cauzate de slabiciuni musculare.

Impactul benefic al cursurilor de Pilates a fost confirmat de persoanele aflate in lagarele de concentrare. Cei mai multi dintre ei au reusit sa treaca, in mod miraculos, peste o perioada traumatica a vietii lor, cu o sanatate buna, un corp fara sechele si o minte sanatoasa cu ajutorul practicarii metodei Pilates.

Cu timpul, metoda de Pilates, care initial era centrata exclusiv pe controlul respiratiei in armonie cu miscarile blande ale corpului, a fost preluata, perfectionata si practicata in continuare pana astazi in cadrul multor tipuri de cursuri Pilates.

Ce este Pilates si cum se desfasoara o clasa?

Optiunile sunt nelimitate atunci cand alegi Venusao Studio. Fiecare dintre clasele noastre de Pilates abordeaza cate o tehnica speciala de antrenament cu exercitii de Pilates diversificate, tocmai pentru a crea variante de antrenament potrivite pentru fiecare individ in parte.

Metoda clasica de Pilates se bazeaza pe antrenarea zonei mediene a trunchiului sau zona Core, fiind extrem de benefic pentru persoanele cu probleme la nivelul oaselor si articulatiilor sau conditii speciale la nivelul coloanei.

O clasa de Pilates Clasic iti pune la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a facilita miscarea corecta a musculaturii, prin abordarea echilibrului fortei musculare. Folosindu-te de legatura dintre minte si trup si ajutat de respiratia controlata, un curs instructor Pilates se concentreaza in jurul premisei ca intreaga miscare a corpului trebuie sa inceapa de la nucleu sau zona Core.

In cadrul unei clase de Pilates Clasic vei petrece mult timp pe saltea, practicand miscari blande, dar care au avantaje semnificative pentru starea ta de bine. Aceste miscari si exercitii Pilates vor lucra asupra tonusului, flexibilitatii si echilibrului, iar aproape toate miscarile vor implica zona dintre coastele inferioare si oasele soldului.

Curs Pilates – Beneficii

Practicarea unei sesiuni de antrenament Pilates te va ajuta sa restabilesti legatura dintre minte si corp si iti va imbunatati starea generala de bine.

Sa incepem cu modul in care sesiunile de Pilates iti vor imbunatati postura si contura silueta. Participarea la un curs de Pilates nu te va ajuta miraculos sa pierzi kilogramele in plus, insa, pentru ca imbunatateste postura, vei arata mai inalt si mai subtire, iar abdomenul se va aplatiza. Si, in acest fel, te vei subtia in centimetri!

Alte cateva beneficii Pilates de care te poti bucura intr-un timp destul de scurt prin antrenamente si sesiuni de Pilates Clasic:

  • dobandirea unui echilibru si sporirea fortei nucleului
  • recapatarea flexibilitatii
  • imbunatatirea coordonarii
  • reducerea stresului
  • imbunatatirea concentrarii mentale
  • si cel mai important, ofera o stare generala de bine

Cine ar trebui sa practice Pilates?

Descopera un antrenament intens si relaxant, prin practicarea sesiunilor de antrenamet de Pilates Clasic, indiferent de varsta ta! Vei invata si perfectiona cele 6 principii de baza ale clasei de Pilates Clasic, fondate chiar de Joseph Pilates: centrare, concentrare, control, precizie, respiratie si flow.

Nu mai astepta pana mai tarziu pentru a afla cat de bine te vei simti dupa o clasa de Pilates Clasic și inscrie-te astazi la cursul oferit de Venusao Studio!

Meriti sa devii cea mai buna versiune a ta chiar de acum! Inscrie-te la curs si convinge-te de beneficii!

Enable Notifications    OK No thanks