yoga pilates prenatal postanatal

Yoga & Pilates: PRENATAL – POSTNATAL

Perioada sarcinii cuprinde unele dintre cele mai frumoase clipe pe care o femeie le va trai in aceasta viata, iar grija pe care o acorzi corpului tau in aceasta etapa a vietii tale va decide atat sanatatea copilului, cat si pe cea a corpului tau.

Am creat o clasa dedicata exercitiilor Prenatale si Postnatale pentru a incuraja viitoarele si proaspetele mamici sa isi dedice timp pentru a lucra la dezvoltarea si sustinerea unui nucleu puternic care le va ajuta sa sustina dezvoltarea armonioasa a copilului (prin sesiunile de antrenament Prenatal), cat si sa se recupereze dupa nastere (prin sesiunile de antrenament Postnatal).

Programul Prenatal este potrivit pentru antrenarea, in siguranta, a zonei mediene a corpului, pentru mentinerea formei optime a intregului corp, pentru invatarea si practicarea respiratiei controlate si pentru pregatirea viitoarei mamici in vederea unei nasteri usoare (daca se opteaza pentru nastere naturala).

Programul Postnatal este concept sa ajute la recuperarea tonusului si mobilitatii dupa procesul nasterii, la o forma psihica si fizica optima. Iti personalizam antrenamentul si te mentinem in forma atat inainte de nastere, cat si dupa.

Beneficii Yoga Prenatala & Pilates Postnatal

Perioada sarcinii aduce o multime de schimbari in corpul unei femei. Soldurile incep sa se extinda pentru a face loc bebelusului, iar in acest fel articulatiile si ligamentele se slabesc si favorizeaza un risc destul de mare pentru ranire. Astfel, exercitiile din timpul sarcinii sunt cruciale in dezvoltarea unui corp perfect sanatos si pregatit pentru o nastere usoara.

Sesiunile de antrenament Prenatal incurajeaza relaxarea si ajuta la ameliorarea disconfortului cauzat de contractii. Exercitiile de Yoga si Pilates te vor ajuta sa faci fata mai usor travaliului si nasterii, intrucat in timpul antrenamentelor Prenatale vei invata sa iti activezi si intaresti muschii-cheie.

Antrenamentul Postnatal vine in completarea celui Prenatal cu exercitii dedicate reconstructiei grupelor musculare afectate (intinse la maximum) in timpul nasterii naturale. In cadrul sesiunilor private de antrenament, vom viza capacitatea compromisa a muschilor din zona pelviana si abdominala pentru a contracara efectele travaliului.

Principalele beneficii ale claselor private de antrenament Prenatal si Postnatal:

  • imbunatatirea circulatiei, a tonusului muscular si a mobilitatii
  • favorizarea agilitatii mentale prin relaxare, coordonarea respiratiei cu miscarile si meditatie
  • calmarea mintii si usurarea tensiunii musculare

Antrenamente Prenatale si Postnatale cu exercitii de Yoga si Pilates

Clasele Prenatal si Postanatal sunt concepute in jurul unor programe de antrenament care sa te ajute sa te mentii in forma in timpul, dar si dupa nastere. Miscarile cu impact redus te vor ajuta sa iti intaresti nucleul si vei invata tehnici de respiratie pentru a favoriza relaxarea musculaturii prin inspiratie si respiratie sincronizate cu miscarile musculare.

Te vei reconecta cu tine si cu noul tau corp prin pozitii blande, dar eficiente care nu vor presupune un efort intens, fiindca este important sa iti antrenezi muschii la un nivel minim de efort. Pentru un plus de confort, vei beneficia de accesorii special gandite pentru perioada Prenatala, cat si pentru cea Postnatala pentru a favoriza antrenamentul.

Exercitiile sunt adaptate pentru fiecare etapa a sarcinii, respectiv pentru perioada Postnatala. Vei incepe cu un antrenament usor, iar instructorul va modifica posturile in permanenta pentru a se potrivi cu etapa sarcinii tale. Fiecare miscare pe care o vei face in cadrul claselor private sunt concepute pentru a intinde musculatura, nu pentru a o incorda.

Sesiunile private de antrenament Prenatal si Postnatal de la Venusao Yoga & Pilates Studio

Detensionarea musculaturii si invatarea tehnicilor de respiratie in perioadele Prenatale si Postnatale reprezinta baza pentru o nastere mai usoara, respectiv o recuperare postnatala grabnica. Te invitam la sedintele private de antrenament Prenatal si Postnatal oferite de Venusao Yoga & Pilates Studio!