aparat Reformer Pilates Venusao Studio

REFORMER PILATES : Beneficii

Probabil ca nu exista o alta piesa de echipament Pilates mai recognoscibila, decat faimosul aparat Reformer. Aceasta afirmatie are la baza motive intemeiate si urmeaza sa le prezentam imediat.

La prima vedere, s-ar putea sa iti faci o impresie dramatica. Daca vezi pentru prima data un aparat Reformer s-ar putea sa il consideri dificil de utilizat, insa daca incerci exercitiile de Pilates pe care le poti face pe acest aparat, vei intelege ca dramatica este, de fapt, schimbarea pe care o produce in corpul tau. O schimbare dramatica in sens pozitiv, bineinteles!

Ce il face atat de special? Exercitiile la Reformer ofera toate beneficiile practicii Pilates si mentionam, fara a ne limita, cresterea flexibilitatii, imbunatatirea abilitatilor motrice, a fortei musculatre, coordonarii si a echilibrulului.Toate aceste schimbari pe care i le permiti treptat corpului tau, duc la imbunatatirea calitatii vietii de zi cu zi!

Reformer – beneficiile pentru conturarea siluetei

Clasele de Reformer Pilates propun exercitii indreptate spre dezvoltarea fortei musculaturii si a flexibilitatii. Fiecare exercitiu efectuat iti va permite sa iti antrenezi fiecare grupa de muschi. Gratie arcurilor acestui aparat, fiecare grup muscular are sansa sa se extinda si sa isi construiasca rezistenta proprie.

Printre principalele beneficii oferite:

  • Imbunatateste respiratia – Fiecare exercitiu efectuat pe un aparat Reformer este in pura armonie cu respiratia controlata. Tiparele de respiratie exersate in timpul unei clase de Pilates Reformer iti vor spori puterea musculaturii.
  • Imbunatateste echilibrul – Trunchiul este cel care sustine umerii, pelvisul si coloana vertebrala, iar cu ajutorul acestor exercitii vei invata sa iti alungesti coloana si sa iti imbunatatesti echilibrul prin miscari care permit alinierea tuturor aspectelor care tine de echilibru si stabilitate.
  • Corecteaza postura – Postura corecta se afla in stransa legatura cu un nucleu puternic, iar exercitiile practicate pe Reformer te vor ajuta sa iti intaresti musculatura trunchiului, a soldurilor si a bazinului, in asa maniera incat sa iti poti corecta postura in timp.
  • Contureaza si defineste silueta – Aceste clase ofera un antrenament intens pentru intregul corp, iar exercitiile practicate imbunatatesc forta musculaturii, eficienta si flexibilitatea corpului. Prin antrenarea fiecarui muschi din corp, vei putea obtine o silueta supla, te vei bucura de musculatura tonifiata si un echilibru mai bun.

Care sunt principalele diferente intre Pilates Clasic si Reformer?

Practica Pilates a fost conceputa sa restabileasca legatura dintre Minte si Corp printr-o serie de exercitii sau antrenamente, dupa cum preferi sa le numesti, care au la baza respiratia si coordonarea acesteia cu un control absolut al muschilor din zona toracica si pelviana.

Atat exercitiile de Pilates Clasic, cat si cele de Reformer sunt indreptate spre regasirea acestei legaturi dintre Minte si Corp, insa diferentele dintre cele doua constau in ritmul cu care sunt efectuate antrenamentele. Cu siguranta, ambele te vor indemna sa practici exercitii destinate zonei mediene, insa intensitatea si ritmul vor fi cele care traseaza o principala diferenta.

Pilates Clasic implica miscari fluide pentru articulatii efectuate la sol, pe saltea, in timp ce exercitiile la Reformer sunt efectuate pe un aparat care foloseste arcuri, curele si franghii prin care cursantul isi exerseaza rezistenta si echilibrul. Multe dintre exercitiile practicate pe Reformer pot fi regasite si in cadrul claselor de Pilates Clasic, insa intensitatea acestora difera si menirea este alta: aceea de a intari rezistenta musculaturii si de a fortifica echilibrul.

Alege abonamentul Venusao Studio pentru clase de Reformer Pilates!

Te invitam sa testezi gratuit o sedinta demo de Reformer Pilates in cadrul claselor oferite de studioul nostru si sa decizi ce tip de antrenament ti se potriveste cel mai bine. Fiecare clasa este predata de instructori profesionisti care iti vor ghida miscarile si iti vor antrena fiecare grupa musculara a corpului.